Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките медии за дебюта на Бербатов: "Българинът е страхотен"

13 Септември 2015 / 11:09:27  GRReporter
1558 прочитания

Дебютът на българската футболна звезда Димитър Бербатов с новия му отбор ПАОК прикова вниманието не само на гръцките спортни медии, но и на новинарските.
"Аплодираха Бербатов във Верия", е заглавието на сайта sport24.gr. „Настъпи часът за първата му официална поява с фланелката на ПАОК. 34-годишният български нападател Димитър Бербатов излезе на терена в 58-та минута, като замести Стефанос Атанасиадис, и беше приветстван от многобройните фенове на отбора, дошли за мача във Верия”, пише изданието.

 

 

"Сефте с три гола, три точки и Бербатов", е заглавието на друго спортно издание - sentragoal.gr. „В 58-та минута дойде времето на Димитър Бербатов. Българинът дебютира с фланелката на ПАОК. Привържениците на ПАОК скандираха „Българинът е страхотен!”, се твърди в репортажа от Верия на сайта.
„Развитието на мача позволи на Тудор да пусне на терена и Димитър Бербатов, а публиката приветства българския нападател в дебюта му с черно-бялата фланелка”, пише авторитетният сайт in.gr, а заглавието на репортажа е "Убедителна победа на ПАОК с дебют на Бербатов".

 

"Три в едно и дебют на Бербатов". Под това заглавие друг сайт - newsit.gr, също публикува репортаж от победата на ПАОК във Верия. „ПАОК показа най-доброто си лице, игра много добре в дебюта на Димитър Бербатов в Супер лигата и победи с 3:0 Верия като гост в третия кръг от първенството. Излизането на Бербатов на терена в 58-та минута подлуди феновете на ПАОК, които бяха около 4000. Той беше една от причините те да пътуват до Верия и да пеят „Българинът е страхотен!”, се казва още вnewsit.gr.

Суперлативите за българската футболна звезда не спести и известният треньор Хуанде Рамос. В интервю за gazetta.gr той казва: „Познавам ПАОК. Вярвам, че подкрепата, която може да му даде Бербатов, е много голяма. Той е играч, способен да помогне на клуба да постигне високите си цели както в гръцкия шампионат, така и в Европа и в Europa League. Вярвам, че присъствието на футболист от неговата клас е важно не само за новия му отбор, но и за гръцкото първенство като цяло”, заяви испанският треньор за Real News.

Относно техническите качества на българина, той каза: „Един треньор може да очаква много от Бербатов. Не са само головете, които вкарва. Той е изключителен футболист, с много добра техника и движения - и когато топката е в краката му, и без нея. За всеки треньор той е ценен инструмент, който придава качество на атаката на отбора”.

В заключение Рамос говори за личността на Бербатов: „Онези, които го познават, могат да потвърдят, че е изключителен човек. Преди всичко е много трудолюбив и с добър характер. Може на игрището да показва, че има огромно самочувствие, но в действителност както в живота, така и на тренировките не се прави на звезда. Не е случайно, че никога и в никой отбор не е имал проблеми със съотборниците си. Вярвам, че с придобиването му ПАОК направи правилната стъпка и това ще се види на терена”.

Категории: Димитър Бербатов ПАОК дебют Верия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus