Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките власти заловиха иракчанин, вероятно свързан с "Ислямска държава"

02 Февруари 2016 / 11:02:18  GRReporter
952 прочитания

Гръцките власти заловиха 37-годишен иракчанин от кюрдски произход, след като проверката на паспорта му показала, че той е бил деклариран като откраднат и анулиран от властите в Ирак.

Иракчанинът, който е постоянно пребиваващ в Гърция, бил арестуван на атинското летище, където пристигнал от Истанбул. Паспортът един от партида непопълнени документи, които членове на „Ислямска държава” откраднали от център за граждани в иракската провинция Ниневех.

Арестуваният заявил, че паспортът му бил изпратен от негов роднина в Ирак по пощата. Той не можел да напусне страната, поради участието си в мрежа за трафик на хора. Срещу иракчанина са повдигнати обвинения за кражба на фалшив документ и нарушение на закона за чужденците и Кодекса за миграция и социална интеграция.

По случая е образувано досъдебно следствие. 

Категории: Криминална хроника арест на атинското летище иракски кюрд откраднат паспорт Ислямска държава
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus