Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцкият дълг предизвика сътресения в управляващата коалиция

03 Февруари 2015 / 15:02:18  GRReporter
957 прочитания

Изявленията на финансовия министър Янис Варуфакис за начина, по който Гърция ще се опита да реши проблема с огромния си външен дълг предизвикаха първите сътресения в правителството. След самия финансов министър, който издаде „уточнително” съобщение, което в същността си не промени с абсолютно нищо същността на първоначалните му изявления, днес членове на кабинета заляха медиите с изказвания с една – единствена цел – да убедят електората, че „орязването на дълга” остава задача номер едно за кабинета.

GRReporter вече информира читателите си за изявленията на правителствения говорител Гавриил Сакеларидис. Те бяха последвани от изказване на заместник-министъра на социалното осигуряване Димитрис Стратулис, който заяви пред телевизия Mega tv: „Нищо не се е променило. Работим за отписването на по-голямата част от дълга, защото само така народът ще може да поеме глътка въздух”.

Според него цитираните в публикацията на Financial Times думи на финансовия министър Варуфакис не отразяват политическата воля на правителството. „Настояваме за отписването на дълга, за да може той да стане устойчив”, подчерта Стратулис.

От своя страна говорителката на коалиционния партньор на СИРИЗА – партията Независими гърци заяви пред радио Параполитика, че „за пръв път се провеждат преговори с партньорите, които целят да удовлетворят интересите на Гърция и на гръцкия народ”.

Марина Хрисовелони допълни, че Независимите гърци настояват за съставянето на независима институция, която да проведе счетоводна проверка на държавния дълг.

Тя се позова на изявление на лидера на партията и министър на отбраната Панос Каменос в друга медия, в което той посочи, че Независимите гърци не се отказват от принципите си и настояват за отписването на дълга.

Категории: Политика гръцки държавен дълг Янис Варуфакис правителствена коалиция СИРИЗА Независими гърци
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus