Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцкото правителство предлага ново шоково увеличение на данъците

03 Февруари 2016 / 10:02:08  GRReporter
1308 прочитания

Вчера гръцкото правителство е връчило на представителите на кредиторите предложение, което предвижда максимална данъчна ставка за физически лица в размер на 50% и събирането на минимум 300 милиона евро приходи годишно. Предложението е изготвено в рамките на промените, които правителството трябва да въведе в данъчния режим.

Засега финансовото министерство не е изпратило на кредиторите готвените промени в данъчното облагане на фермерите, тъй като според източници се опитва да ги съчетае с промените в осигурителната система, за да може да ограничи общите загуби за фермерите и да отговори по този начин на техните искания.

Според високопоставен правителствен източник, планът на правителството за промени в ставките за облагане доходите на физическите лица предвижда максимална ставка от 50% (от 42%, колкото е днес) за доходите от 2016 нататък.

При това, както подчерта същият източник вчера, имало е предложения за още по-висока ставка (60%), които обаче са били отхвърлени. Същевременно правителственият източник посочва, че в този процент не е включена т.нар. вноска солидарност (както предвижда меморандумът).

 

 

Категории: гръцко правителство кредитори данъчна ставка увеличение приходи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus