Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

И Уорън Бъфет си купи гръцки остров

19 Юли 2015 / 12:07:08  GRReporter
1256 прочитания

Американският  магнат  Уорън Бъфет и италианският милионер Алесандро Прото си купиха остров Агиос Томас в Сароническия залив, според прессъобщението на компанията Proto Group Ltd, която има бизнес с недвижими имоти.  Според Атинската новинарска агенция, сделката е сключена в четвъртък и е на цена 15 милиона евро. Алесандро Прото е акционер, заедно с Карлос Слим, в New York Times. За него това е третата голяма сделка с недвижими имоти заедно с Бъфет. Самият Бъфет отбеляза: „Има много възможности в Гърция в този момент и много хора са готови да инвестират”.

Остров Агиос Томас

Островът се намира точно срещу остров Егина и е част от островната група, която местните наричат Диапория. Достъпът е само с частен морски съд. Островите са известни като място за риболов, а и като поле за тренировки на военния флот. Покрити са с гъста дива растителност, на тях се срещат диви зайци и кози, гларуси, както и редки морски птици.

Междувременно, преди два дни световните медии съобщиха, че холивудската знаменитост Джони Деп също си е купил остров в Гърция.

Актьорът се е сдобил с остров Стронгило (в превод Кръгъл) в Егейско море срещу 4,2 млн. евро. Необитаваното късче земя е с площ от 0.2 квадратни километра, пише БТА.

Сделката е била сключена с помощта на британска агенция за недвижими имоти, посредничила и на Брад Пит и Анджелина Джоли, когато си купиха остров в Йонийско море.

В края на месеца се очаква 52-годишният Деп, който в момента снима филм в Австралия, да посети Гърция, за да види новата си собственост. Островите явно са страст на актьора, който през 2004  си купи малко парче земя от Бахамите срещу 3,6 млн. долара.

Джони Деп е актьор, режисьор, музикант, сценарист и продуцент, с три номинации за "Оскар" и лауреат на наградата "Златен глобус". През 2012 звездата от филмите "Карибски пирати" влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-скъпоплатения актьор на планетата.

 

 

Категории: Уорън Бъфет Алесандро Прото Джони Деп остров Агиос Томас Стронгило
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus