Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Индексът на Атинската борса падна под 600 базисни пункта

24 Август 2015 / 15:08:48  GRReporter
861 прочитания

Исторически ниските стойности на банковите акции свалиха индекса на Атинската борса под 600 базисни пункта.

Малко преди 15:00 индексът отчиташе загуби от 6,63% и 592,88 базисни пункта. Общата стойност на сделките бе 17,5 милиарда евро. Спадът на банковия индекс достигна до -20% и 186,15 пункта.

Само през август той е загубил почти 68% от стойността си вследствие на исторически ниските стойности на акциите на гръцките банки. Днес загубите за Alpha Bank са 23,91%, Eurobank – 16,67%, Piraeus Bank – 19,39% и Националната банка на Гърция – 12,79 %.

Гръцки анализатори твърдят, че пазарите не подценяват риска от предсрочните избори, понеже социологическите проучвания не успяха да прогнозират с точност резултат от референдума в началото на юли и очакват, че това ще се отрази на процентите на партиите. В тази обстановка пазарът се затруднява да си изгради картина на деня след изборите, тъй като е възможно да се появят непредвидими динамики, които да въздействат решително на политическата сцена.

Категории: ИкономикаПазари Атинска фондова борса банков индекс под 600 базисни пункта
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus