Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Избори на 20 септември според гръцки медии

20 Август 2015 / 18:08:21  GRReporter
771 прочитания

Малко след 17.30 ч. приключи разширеното правителствено заседание, по време на което се очакваха ключовите решения за следващите действия на правителството и премиера Алексис Ципрас. По всичко личи, че Ципрас ще обяви провеждането на предсрочни избори на 20 септември. Информация за това разпространиха редица гръцки медии, като вестниците "Катимерини", "Етнос", сайтът iefimerida.gr, както и телевизиите "Скай" и "Мега".

Очаква се в 20.00 ч. премиерът да направи телевизионно обръщение към гръцкия народ, в което ще обясни причините за обявяването на предсрочните избори. Веднага след това той ще посети президента на страната.

След края на разширеното заседание Алексис Ципрас е имал разговори по телефона с политическите лидери, за да ги уведоми за развитието на събитията. Според източници, целта на премиера е до понеделник да положи клетва служебното правителството, което най-вероятно ще бъде оглавено от Василики Тану-Христофилу, председател на Върховния административен съд.

Очаквайте подробности.

Категории: Алексис Ципрас предсрочни избори телевизионно съобщение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus