Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изборите сринаха борсата

20 Август 2015 / 19:08:31  GRReporter
943 прочитания

Атинската фондова борса се срина за пореден път, тъй като предсрочните избори, появили се отново на политическия хоризонт, предизвикаха сътресения на и без това задъхващия се пазар. Трябва да се отбележи, че с днешния срив от -3,52% фондовата борса отчита общи загуби в размер на -18,31% за 14-те сесии от отварянето си на 3 август 2015.

Главният индекс днес достигна 651,56 пункта, отчитайки минимално повишение от 1,29% спрямо най-ниското си ниво за годината (643,22 пункта), отчетено на 5 август 2015.

Провеждането на предсрочни избори за втори път в рамките на 2015 на практика убива реалната икономика, тъй като последните четири месеца се смятат за изгубени за гръцките фирми. Едновременно с това се увеличава индексът на политически риск в страната, с всички произтичащи от това последствия по отношение оценяването на гръцката икономика от международните рейтингови агенции.

 

 

Категории: Атинска фондова борса срив предсрочни избори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus