Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Издирва се 18-годишна българка за продажба на бебе

01 Септември 2015 / 15:09:08  GRReporter
2119 прочитания

Гръцката полиция арестува четирима души в опита им да осъществят покупко-продажба на новородено в атинското предградие Ахарнес. Арестуваните са двойка български граждани - мъж на 45 години и жена на 38 години, които са се опитали да продадат бебето и двама гърци на 47 и 23 години, които са били посредници в „сделката”. Издирва се майката на бебето, която също е българска гражданка.

Според гръцки медии, двойката българи открили в България 18-годишната бременна жена и се споразумели да им предаде бебето веднага след раждането му срещу сума от 1500 евро.

На 20 август двамата арестувани посредници транспортирали бременната жена до гинекологична клиника в Атина, където тя родила. При регистрацията те представили като нейни личните данни на 38-годишната българка.

На 27 август посредниците отишли отново в клиниката, за да получат акта за раждане на бебето и да го впишат в общинските регистри. За целта представили фотокопия на личните карти на двойката българи, които представили като биологични родители на бебето. Служителите в администрацията на клиниката обаче забелязали, че снимката на предполагаемата била различна от тази на жената, родила детето.

След подадения сигнал до полицейския участък в квартал Илион била извършена проверка в жилището на 47-годишния грък в предградието Ахарнес. Там били открити и арестувани четиримата души, както и новороденото, което било транспортирано в Детската болница в Атина.

Атинската прокуратура образува досъдебно производство по случая. 

Категории: Криминална хроника продажба на бебе атинско предградие Ахарнес 18-годишна биологична майка български граждани
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus