Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изгоря 40-метровата яхта на Сократис Кокалис

15 Септември 2015 / 12:09:54  GRReporter
874 прочитания

Пожар избухна тази сутрин на луксозната яхта на семейство Кокалис във ветроходния комплекс „Агиос Козмас”.

На място пристигнаха веднага 15 пожарникари с 5 пожарни коли и се опитаха да потушат пламъците, излизащи от машинното отделение на 40-метровата яхта.

Според източници, пожарът е избухнал в 06.50 ч. в машинното отделение на луксозната яхта «BUX» и за няколко минути гъсти черни облаци пушек започнали да излизат от вътрешността на плавателния съд.

На място пристигнал и патрул на бреговата охрана, за да се увери, че съседните яхти няма да пострадат. Едновременно с това около яхтата била разпъната специална преграда в случай, че се стигне до изтичане на гориво в морето.

В крайна сметка пожарникарите успели да потушат огъня. В момента се извърша разследване за причините за пожара, а впоследствие ще започне опис на щетите, за да може след това унищожените части на луксозната яхта да бъдат ремонтирани.

Bux: Плаващият дворец с 8 каюти

Когато милиардерът Сократис Кокалис купува луксозната яхта «BUX», списание «Ciao» пише, че известният гръцки бизнесмен можел да се похвали, че притежава истински дворец.

Плаващият дворец на бившия собственик на спортен клуб „Олимбиакос” е построен от италианската фирма Cantieri Di Pisa и е един от най-скъпите ѝ модели. Общата дължина на яхтата е 40 метра, като има свръхмодерни двигатели, развиващи скорост до 25 възела в час. Луксозната яхта има 8 каюти. Отвътре е облицована с много скъпа дървесина, а за интериора са използвани също толкова скъпи дамаски и тапицерии.

 

 

 

Категории: Сократис Кокалис бизнесмен яхта пожар BUX Олимбиакос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus