Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Извънредни мерки по гръцките пътища за празниците

24 Декември 2014 / 13:12:59  GRReporter
1156 прочитания

Пътната полиция в Гърция е на крак, тъй като изнасянето на пътуващите за Коледните празници от големите градове достига своя връх.

По-конкретно с цел избягването на катастрофи и улесняването на шофьорите са въведени засилени мерки за пътна безопасност, които предвиждат: увеличен брой пътни полицаи на местата с концентрация на пътно-транспортни произшествия, засилени мерки при входовете-изходите на големите градове, където се наблюдава увеличен трафик, присъствие на пътна полиция в пунктовете за плащане на пътна такса за улесняване на трафика и информиране на водачите, както и извършване на проверки от екипи на пътната полиция.

Забрана за движение на товарни автомобили над 1,5 тона

С цел по-безопасното придвижване на превозните средства и подобряване на трафика, днес от 16:00 до 21:00 ч. ще е в сила (за изходната пътна лента) забрана за движение на товарни автомобили над 1,5 тона както следва:

  • На новата магистрала (Неа етники одос) и старата магистрала (Палеа етники одос) Атина-Коринт, от пункта за плащане на пътна такса в Елевсина до пункта в Рио с изключение на участъка от 145 км до 205+800 км (пътния възел при Рио).
  • На новата магистрала Атина-Солун, от разклона за Агиос Стефанос (Крионери) до отбивката за Бралос, от разклона за Ламия до разклона за Рахес, област Фтиотида, и от Лариса (365+400 км) до подлеза в района на Скотина (410 км).
  • На магистралата Етники одос Солун-Неа Мудания от надлеза Терми до 34 км.
  • На магистралата Етники одос Схиматари-Халкида от кръстовището с Новата магистрала Атина-Солун до високия мост на Халкида (12+300 км).

Забраната за движение не се отнася за:

  • Превозните средства, предлагащи пътна помощ (частни или държавни), товарните автомобили на „Гръцки пощи“, товарните автомобили на фирмите за разпространение на печата, товарните автомобили, превозващи живи животни, пастьоризирано мляко, прясна риба, месо и други нетрайни стоки, при положение, че делът на горните превозвани стоки е минимум 10% от полезния им товар.
  • Товарните автомобили за транспортиране на вода (цистерни), когато се движат с цел гасене на горски пожари.
  • Товарните автомобили за обществено ползване и частните хладилни  автомобили, превозващи пресни плодове и зеленчуци.
  • Товарните автомобили, превозващи субпродукти от животински произход, ако разполагат със съответното разрешително от Ветеринарна дирекция и притежават необходимите търговски документи.
  • Гондолните товарни автомобили за обществено ползване, превозващи готов бетон, в участъка на старата магистрала Атина-Патра от пункта за плащане на пътна такса в Рио до Дрепано в посока към Атина.
  • Товарните автомобили на дружествата за комунални услуги (Националната електрическа компания, Националната телекомуникационна компания, газовите компании и др.), придвижващи се към места за възстановяване на аварии по мрежите и то само ако притежават писмена заповед на съответното дружество.
  • Цистерните, превозващи горива за зареждане на пожарни коли, ако това е доказано от съответните писмени документи.
  • Товарните автомобили на доброволческата организация «Усмивката на детето».
  • Товарните автомобили за превоз на оборудване за музикални и театрални представления, товарните автомобили, които се използват за отразяване на телевизионни и кино събития, както и товарни автомобили, превозващи кислород за медицински цели.
  • Товарните автомобили за справяне с извънредни ситуации, след съответното решение на местната Дирекция на пътната полиция.

 

 

Категории: извънредни мерки пътна полиция трафик празници товарни автомобили ограничения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus