Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Казусът „Бербатов” стана тема на изпит в икономически факултет

11 Септември 2015 / 09:09:30  GRReporter
864 прочитания

Това, че феновете на ПАОК са едни от най-запалените в Гърция е всеизвестен факт. И както казват самите те, футболът е само поводът за това.

Възторгът и лудостта за отбора е начин на живот за неговите запалянковци, а начинът, по който те ги изразяват нерядко се превръщат в любопитки в новините, пише сайтът inpaok.com.

„Виждали сме майки да приспиват децата си с химна на ПАОК, виждали сме зулуси да пеят песни за отбора и малки деца да пишат съчинения за него”, пише сайтът на феновете.

Привличането в отбора на водещия нападател Димитър Бербатов предизвика фурор у феновете на солунския отбор, които не престават да изразяват възхищението си по различни начини.

Един от тях очевидно е преподавателят по икономика в едноименния факултет на Демокритовия тракийски университет в Комотини Периклис Гокас, който вмъкна Бербатов в поправителната септемврийска изпитна сесия.

На изпита по макроикономическа теория той възложил на студентите си да изчислят предполагаемата заплата на нападателя. Казусът бил зададен по следния начин:

Ако W е заплатата на Бербатов в ПАОК, MPL е пределната стойностна производителност  и P е нивото на цените, кое уравнение използва ПАОК, за да увеличи своите печалби?

Изпитът бил положен през изминалите дни и до момента не е ясно колко от студентите са го преминали успешно. Единственото сигурно е, че феновете на ПАОК сред тях са били приятно изненадани.

Категории: Футбол Димитър Бербатов ПАОК изпит по макроикономика Демокритов тракийски университет
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus