Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Хакери нападнаха три гръцки банки, искат откуп в bitcoin

30 Ноември 2015 / 13:11:12  GRReporter
991 прочитания

Три гръцки банки станаха обект на хакерска атака в четвъртък, когато групата Armada Collective блокира със часове интернет банкирането и им поиска откуп в bitcoin. Крайният срок за изплащане на откупа изтича днес. От гръцката полиция успокояват гражданите, че няма опасност от кражба на лични данни, а за хиляди кликове в страниците за интернет банкиране, които на практика блокират от тежкия трафик. Група експерти от гръцкото разузнаване, службата за борба с електронните престъпления и Банката на Гърция разследват случая.
    В операцията срещу хакерите участват и националният телеком ОТЕ, както и други доставчици на интернет, които се опитват да увеличат скоростта, така че да не се стигне до блокиране на електронното банкиране.
    Armada Collective е сравнително нова хакерска група, която за първи път се появи с атаки срещу банки през септември тази година. Преди около месец бее нападнала и банки в Швейцария.

Категории: гръцки банки хакерска атака Банката на Гърция интернет банкиране гръцко разузнаване служба за борба с електронните престъпления
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus