Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Хиляди привърженици на СИРИЗА подкрепиха правителството

21 Юни 2015 / 20:06:30  GRReporter
795 прочитания

Над 7000 граждани се събраха на централния атински площад Синтагма, в отговор на призива за участие в митинга срещу „единствения път на строги икономии“.

Призив за участие в митинга отправиха СИРИЗА, най-големият синдикат на държавните служители АДЕДИ, Организацията на комунистическите интернационалисти в Гърция, радикалната лява организация АНДАРСИЯ, Общогръцката федерация на работещите в органите на местно самоуправление и др.

Вече са заявили участие Федерацията на данъчните служители, Федерацията на учителите в средното образование, Федерацията на съюзите на редакторите, като участието на организации се увеличава.

«Демокрацията не може да бъде изнудвана, достойнството не е обект на пазарлък», се казва в съответното съобщение на СИРИЗА, което продължава така:

«Работещите, безработните, младежите, гръцкият народ, но и всички останали народи в Европа, днес отправяме ясно послание, че се противопоставяме на уж единствено възможния път на остеритет, противопоставяме се на изнудването и създаването на атмосфера на страх. Ние се борим за нашия живот и бъдещето на децата ни. Борим се за една Европа на демокрацията и солидарността».

«Участваме в митинга на синдикатите в неделя, 21 юни, на площад Синтагма, оставаме непреклонни в борбата за прекратяване на строгите мерки и за запазване достойнството на страната», се казва в заключение в съобщението.

 

 

Категории: митинг СИРИЗА подкрепа АДЕДИ синдикати
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus