Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Кредиторите обезпокоени от уволнението на данъчния шеф в Атина

22 Октомври 2015 / 17:10:18  GRReporter
561 прочитания

Министерският съвет реши да отстрани главния секретар по приходите във финансовото министерство Катерина Саваиду, възползвайки се, според източници, от факта, че срещу нея са повдигнати обвинения за нарушение. И докато от Европейската комисия отговориха с „Без коментар“, високопоставен европейски служител е изразил силното си безпокойство по този повод.

"Това решение предизвиква безпокойство за това, че деполитизирането на администрацията няма да напредне така, както бе предвидено, което от своя страна е точно обратното на договореностите от лятото", е заявил високопоставеният служител.

Според източници на вестник „Катимерини“, миналия уикенд по електронната поща са били разменени остри писма между представителите на кредиторите за това как би трябвало да реагират на искането за оставка на Катерина Саваиду, и дали трябва да заемат официална позиция, както в случая с предшественика ѝ Харис Теохарис.

Според същия висш служител, на пръв поглед решението за отстраняването на Катерина Саваиду не може да бъде оправдано с нарушението, в което е обвинена. Поради тази причина се смята, че позицията на правителството е продиктувана от политически мотиви.

 

 

Категории: Катерина Саваиду уволнение гръцко правителство кредитори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus