Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лошото време отново обхвана Гърция

07 Януари 2016 / 11:01:04  GRReporter
652 прочитания

От ранните сутрешни часове в гръцките морета духат силни ветрове, чийто интензитет достига на места 7-9 по скалата на Бофорт. Вследствие на това пристанищните управи в Пирея, Рафина и Лаврио въведоха забрана за отпътуването на  всички видове кораби.

Така пътуванията на фериботите „Blue Star Delos” и „Blue Star Paros”, които трябваше да потеглят от Пирея в 07:30 тази сутрин бяха отменени.

Прекъснати са също пътуванията на морските комети към островите в Аргосароническия залив, както и морските връзки Агия Марина – Неа Стира на остров Евия, Кавала – Принос на остров Тасос, Александруполис – Самотраки и Килини – Закинтос.

Гръцката Национална метеорологична служба издаде извънредно съобщение, с което предупреди за влошаване на времето. Според прогнозата днес се очакват силни дъждове, а на места и силни гръмотевични бури. Те започнаха от региона на Йонийско море, Епир, западната част на централна Гърция и западен Пелопонес и днес се очаква да се пренесат над територията на цялата страна.

От следобедните часове явленията се очаква да намалеят и постепенно да се ограничат в района на Тракия, островите в североизточната част на Егейско море и Додеканезите.

Същевременно се очакват снеговалежи в планинските райони с височини над 900 метра в областите Епир, западна Централна Гърция и северозападен Пелопонес.

В северна Гърция студът е повече от осезаем след вълната от извънредни метеорологични явления, които се разразиха в района на област Еврос през изминалите дни.

Ниските температури и ледът буквално „превзеха” граничния пункт „Кипи” и „изрисуваха” пленителни картини, които публикува сайтът xanthinea.gr. 

снимки: Димитрис Циакирис

Категории: Влошаване на времето бурни ветрове прекъсване на пътуванията с кораби тежки валежи гръмотевични бури заледявания в северна Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus