Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лошото време продължава да създава проблеми в Гърция

23 Септември 2015 / 15:09:25  GRReporter
1566 прочитания

Силната буря, разразила се снощи на остров Скопелос, и продължила три часа, причини сериозни щети из целия остров.

По заповед на кмета днес всички училища на острова ще останат затворени от съображения за сигурност. Прекъснати са стационарните телефони в големи райони на основния град в Скопелос. Освен това в голяма част от острова от вчера няма ток поради падане на дървета и електрически стълбове.

Екипи на общината са отворили улици, блокирани от камъни и отломки, а от пожарната във Волос са пристигнали 15 души, които ще помогнат за възстановяването на щетите.

Бурните води са повлекли и унищожили десетки мотори и автомобили, паркирани на различни места по крайбрежната улица, или довлечени от други точки на главния град на острова.

Източник: skopelos-news.blogspot.gr

Сериозни щети са нанесени на множество търговски обекти по крайбрежната улица. В Пожарната на острова са получени много сигнали за отводняване на наводнени къщи и магазини.

Източник: skopelos-news.blogspot.gr/

В предаването „Общество” на канал МЕГА кметът на Скопелос Георгиос Михелис говори за катаклизъм и неизмерими щети. Както той посочи, на пристанището, част от което е унищожена, се е образувал кратер от около 15 метра, а в него са струпани автомобили, мотори и каквото още може да си представи човек, довлечено от водата. На много места е прекъсната пътната мрежа, а много шофьори са блокирани във ферми, без обаче да се намират в опасност. Кметът отбеляза също така, че на острова все още има доста туристи, и отправи апел за помощ, тъй като в Скопелос няма техническа служба.

Източник: skopelos-news.blogspot.gr

На съседния остров Скиатос, също засегнат от лошото време, централната улица бе превърната в бурен поток.

На полуостров Халкидики, по-конкретно в Сивири, хотели и жилища са били наводнени, след като местната река е преляла заради обилните дъждове.

Източник: efimerida-sporades.blogspot.gr

Местни жители и туристи с помощта на метли и кофи са отстранявали водата от къщите и хотелските стаи. В пожарната са получени над 100 сигнала и 60 екипа помагат на местните хора.

В село Афито на ръкава Касандра образувалите се бурни потоци повлекли автомобили и наводнили домове. Пожарната се е отзовала на 150 сигнала за помощ, а освен това е спасила пет човека, блокирани в леките им коли.

Огромна дупка на летището на остров Родос

Заради обилните дъждове вчера на летището на остров Родос, по-точно на пистата за приземяване, зейна огромна дупка. Вследствие на това бяха отменени 25 полета на самолети, които трябваше да кацнат на острова. Някои от тях бяха пренасочени към остров Кос, други към Ираклио, а трети към Атина. Няколко чартърни полета се върнаха на летищата, от които бяха излетели.

Източник: rodiaki. gr  

Според сайта rodiaki.gr, от днес сутринта всички полети от и към летище Родос се изпълняват нормално, след като екипи са запълнили дупката на пистата за приземяване със специален материал.

Източник: rodiaki. gr

Припомняме, че преди няколко дни лошото време в Гърция взе две жертви, а торнадо вилня на полуостров Пелопонес.

 

 

 

Категории: лошо време буря щети остров Скопелос Халкидики
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus