Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лятна Коледа в цяла Гърция

25 Декември 2015 / 13:12:59  GRReporter
725 прочитания

През празничните дни Гърция преживява малко лято. Топлото време ще продължи през целия уикенд и ще се промени чак през следващата седмица.

В Атика времето ще е като цяло ясно, с частично заоблачаване в северната част на областта. Ветровете ще са променливи към северни със сила 4-5 бофорт, а през нощта в източната част ще са със сила до 6 бофорт. Температурата ще е между 5 и 17 градуса.

В Солун времето също ще е ясно, ще духат северозападни ветрове със сила 3-4 бофорт. Постепенно те ще се засилят и ще достигнат 6 бофорт. Температурата ще се движи между 3 и 15 градуса.

На Цикладските острови и Крит времето ще е ясно, следобед на места ще има частично заоблачаване. Ще духат западни до северозападни ветрове със сила 3 до 5 бофорт. Следобед те ще се обърнат до северни със сила 5-6 бофорт, а температурата ще е от 10 до 18 градуса.

По островите в Източно Егейско море и на Додеканезките острови времето ще е ясно, с частично заоблачаване в северната част на района. Ветровете в южната част следобед ще се обърнат до северозападни със сила 4-6 бофорт. В северната част те ще са северни-североизточни, със сила 3-4 бофорт сутринта и 4-6 бофорт следобед. Температурата ще се движи между 11 и 18 градуса, а на север ще е с 4-6 градуса по-ниска.

Събота, 26 декември и неделя, 27 декември

Заоблачаването ще се усили на места в източната и южната част на страната, с вероятност за слаби валежи. В останалите региони времето ще е ясно. Ветровете на запад ще са северни и северозападни, със сила 3 до 5 бофорт. На изток ще са северни, със сила 3-5 бофорт, а в Егейско море ще достигнат до 6, на места и до 7 бофорт. Температурата ще има лек спад в събота в цялата страна. На места в Епир ще паднат слани през нощта и рано сутринта.

Понеделник, 28 декември и вторник, 29 декември

Времето ще е ясно, с леко заоблачаване на запад и юг. Ветровете ще са северни, със сила 3-4 бофорт, а в Егейско море – 5-6 бофорт, като постепенно ще се засилват от вторник на обед. Температурата леко ще се повиши в понеделник. На места ще паднат слани.

Следващата седмица времето рязко ще се промени. Според прогнозите Балканите и в Средиземноморието ще бъдат ударени от вълна на лошо време, със силни дъждове, студ, а на места и сняг. Тази вълна ще засегне и Гърция.

Категории: време прогнози Коледа студ сняг
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus