Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Марица отново заплашва с наводнения област Еврос

18 Януари 2016 / 16:01:41  GRReporter
671 прочитания

България е уведомила Гърция, че язовир „Ивайловград” прелива и затова операторите са започнали да изпускат контролирано количества вода.

Според гръцките медии, във вербалната нота се посочва, че количествата са над 300 кубични метра в секунда. В района на село Питион обаче е измерено количество от над 630 кубични метра/ секунда, а нивото на водата се намира на критичните 4,75 метра.

В същото време снощи нивото на реката при влизането ѝ на гръцка територия до устието на Арда е било 4,85 метра при ниво на готовност 5 метра и ниво на тревога – 5,20 метра.

С оглед на ситуацията областната управа в Еврос нареди отварянето на бентовете в село Питион. По думите на заместник-областния управител Димитрис Петровиц, по този начин ще бъдат наводнени по контролиран начин 3000 декара обработваеми площи. 

Категории: Новини река Марица област Еврос преливане наводнения село Питио
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus