Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Маскирани нападнаха полицаи и контрольори в метрото

15 Декември 2015 / 10:12:06  GRReporter
727 прочитания

Група от около 20 души с покрити лица нападнаха членове на полицейските отряди ДИАС на улица Патисион в Атина през вечерните часове в понеделник. Според гръцки медии става дума за анархисти, които участвали в моторно шествие. Те организирали засада и след това нападнали с камъни, парчета дърво и други предмети намиращите се наблизо моторизирани полицаи.

В резултат от нападението един от органите на реда бил ранен по лицето и ръката, но общото му състояние е добро. Той успял да се оттегли от мястото, където бил нападнат с помощта на колегите си.

Според една от версиите за случилото се, които се разследват, полицаите се озовали на улица Патисион, за да разследват пътен инцидент, въпреки че този вид произшествия не попадат в задълженията на този вид полицейски отряди. Втората версия е, че на полицаите от отряда ДИАС е било наредено да следват от разстояние моторното шествие на анархистите.

По същото време друга група от около 10 души, които носели качулки и каски и вероятно взели участие в анархисткото шествие нападнали и нанесли побой над трима контрольори от градския транспорт. Нападението било извършено на станция „Омония” на атинското метро. Жертвите били транспортирани в болница „Евангелизмос”, където им била оказана бърза медицинска помощ.

Категории: Криминална хроника нападение на анархисти моторно шествие на анархисти побой над полицаи и контрольори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus