Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Меймаракис подаде оставка като лидер на Нова демокрация

24 Ноември 2015 / 18:11:27  GRReporter
581 прочитания

Евангелос Меймаракис напусна поста на преходен лидер на Нова демокрация, който зае в нощта след референдума на 5 юли, след като бе предложен от бившия лидер на „сините” и премиер до януари тази година Андонис Самарас.

„През целия си живот съм работил за ценностите на Нова демокрация и единството в партията, винаги от позицията на боец. Срещу мен беше организирана една цинична и неморална атака и предвид факта, че сред поддръжниците на партията цари голямо напрежение и притеснение. За да намаля това напрежение определих за заместник-председател на партията Янис Плакиотакис и сега напускам поста на преходен лидер, като запазвам кандидатурата си за лидер на Нова демокрация”, подчерта Меймаракис.

Той не уточни дали ще участва в заседанието на парламентарната група на Нова демокрация, като допълни, че ще реши „според това, което повелява единството на партията”. Гръцки медии посочват, че в конкретното заседание няма да участват бившите лидери и премиери Костас Караманлис и Андонис Самарас.

След този развой на събитията задълженията на временен партиен лидер до изборите, за които все още не е определена точна дата ще изпълнява Янис Плакиотакис.

Заслужава да се отбележи, че ако Евангелос Меймаракис не го беше определил за заместник-председател на Нова демокрация по-рано днес, по устав поста на преходния лидер щеше да заеме секретарят на партията Андреас Папамимикос. Немалко партийни членове смятат, че той е главният виновник за провала на вътрешнопартийните избори миналата неделя.

Категории: Политика Нова демокрация Евангелос Меймаракис оставка преходен партиен лидер Янис Плакиотакис вътрешнопартийни избори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus