Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мис САЩ е горда с гръцкия си произход

19 Септември 2015 / 17:09:15  GRReporter
1548 прочитания

Новата Мис САЩ, 21-годишната Мис Джорджия Бети (Василики) Кантрел е горда с гръцкия си произход. Тя накара журито и публиката да онемеят, когато изпълни на конкурса арията „Tu, tu piccolo Iddio” от операта „Мадам Бътерфлай” на Джакомо Пучини.

За заниманията на Бети с музика, както и за тясната й връзка с гръцката православна църква на честния кръст в Мейкън, Джорджия, говори пред вестник Етнос архиереят на енорията Джон Стеферо. Той е от руско-украински произход, но познава лично всеки член на 70-те гръцки семейства в енорията си.

Отец Джон разказва, че Бети се занимава с музика още от тригодишна възраст, не само в църквата, но и в училище. Същевременно е участвала и в театрални представления.

Бети, средното от три деца, е отраснала в семейство, в което всички пеят и участват в хора на църквата. Според отец Джон, енориашите ги наричали „Семейство Фон Трап” (от филма „Звукът на музиката”).

На празненство на гръцката общност

Майката на Бети, Таси (Анастасия), която е от гръцки произход, но е родена в САЩ, казва за Етнос, че красавицата никога не е посещавала Гърция, но семейството планира пътуване до историческата родина.

Таси Кантрел помага активно в благотворителната дейност на църквата и е председател на съвета на енорията. Прадедите й са от Самос, Митилини и Пелопонес.

Според отец Джон Бети във всичките си участия в телевизионни предавания подчертава гръцкия си произход, както и че е кръстена Василики на баба си.

Връзката на Бети с православието е толкова тясна, че малко преди да започне конкурса се обажда на отец Джон. Помолили се заедно и той й дал благословията си.

Освен в хора на църквата, Бети Кантрел участва активно и във всички изяви на енорията, като например в гръцкия фестивал, който се провежда всяка година, както и в организирането на детски лагери и неделно училище. Тя е добре запозната и със земеделския труд, тъй като е израснала във ферма.

Този начин на живот, както и професията на родителите й, които имат център за физиотерапия, са в основата на нейната платформа на конкурса за най-красива американска – „Здрави деца, силна Америка”. Според  Бети, тя ще си сътрудничи с неправителствената организация FNV, за да популяризира включването на повече плодове и зеленчуци във всекидневното хранене на американците.

В ролята си на Мис САЩ Бети Кантрел ще направи през следващите месеци обиколка из страната като посланик на добра воля на мрежата от детски болници „Miracle”.

 

Категории: Бети Кантрел Мис САЩ гръцки произход отец Джон Стеферо
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus