Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мизерни условия в затворническата болница в Коридалос

08 Декември 2015 / 15:12:34  GRReporter
715 прочитания

Условията за живот на пациентите в болницата на затвора в Коридалос остават все така мизерни, а обещанията на правителството – само на хартия.

В търсене на незабавно решение на огромните проблеми, с които се сблъскват, и след 23 дни на отказ от медицински грижи, болните затворници в Коридалос решиха да активизират своите действия и обявиха в Twitter, че започват гладна стачка.

Снимка: Twitter

Затворниците се оплакват от мизерните условия в болницата, искайки среща с министъра на правосъдието. Както съобщават чрез профила @kolastirio в Twitter, затворниците не издържат вече на ужасните условия и факта, че умират хора заради това, че на практика държавата ги е изоставила.

По-конкретно болните затворници посочват, че «броим своите мъртви в ада на Коридалос» и съобщават, че има още двама умиращи пациенти от затвора, които се намират в държавни болници. Те отбелязват, че на 6 декември в затворническата болница е починал още един затворник, болен от рак в последен стадий.

Снимка, публикувана от затворник в Twitter.

Затворниците в болницата обвиняват правителството, че нехае и ги е оставило да изгният в затвора, което прави лошо впечатление, тъй като човек би очаквал по-голяма чувствителност от едно ляво правителство.

Междувременно от информация на Атинската телеграфна агенция става ясно, че премиерът Алексис Ципрас е бил информиран за проблема и днес се е срещнал с ресорните министри на правосъдието Никос Параскевопулос и на здравеопазването Андреас Ксантос. По време на срещата министър-председателят е бил запознат с разработения план за подобряване на условията в затворническата болница и е поискал да бъде ускорено вземането на необходимите мерки.

 

 

 

Категории: затворническа болница Коридалос гладна стачка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus