Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Многохиляден митинг в подкрепа на твърдата линия срещу кредиторите

17 Юни 2015 / 20:06:17  GRReporter
1235 прочитания

Анастасия Балездрова
    Два месеца след първите проправителствени демонстрации в Атина, над 5 хиляди атиняни се събраха на площад Синтагма пред сградата на гръцкия парламент, за да поискат от правителството да продължи твърдата линия в преговорите с кредиторите.


    “Спрете икономиите! Помогнете на Гърция! Променете Европа!”, “Нито стъпка назад!”, ”Европейските народи всички заедно!”, “ЕС - Имперски съюз” бяха част от лозунгите, които можеха да се прочетат на митинга.


    Добре организирани, протестиращите носеха дълги червени знамена, символ на червените линии на правителството на Алексис Ципрас, които той обеща да не пристъпва при преговорите.


    Тук-таме червените линии бяха нарушавани от сергии за семки, сладолед и знаменца. Сред множеството се забелязваха и депутати от двете управляващи партии - Коалицията на радикалната левица СИРИЗА и крайнодесните Независими гърци.


    За изключителна радост на протестиращите на митинга се появи и председателката на гръцкия парламент Зои Костандопулу. Няколко часа по-рано тя върна доклада на управителя на Банката на Гърция Янис Стурнарас, защото той й бе представен в... електронен, а не хартиен вид. За привържениците на СИРИЗА обаче това бе по-скоро проява на силен характер.

Категории: Гърция криза кредитори протест срещу икономиите Европейски съюз СИРИЗА Независими гърци
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus