Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мнозинството гърци смята, че опасността от GREXIT е реална

21 Март 2015 / 12:03:04  GRReporter
851 прочитания

Общественото мнение е разделено по въпроса за бъдещето на Гърция и за перспективите и стратегията на правителството на СИРИЗА и Независимите гърци. Това показва социологическо проучване на агенция Metrisi, проведено по поръчка на електронното издание iefimerida.

Гражданите изглеждат обезпокоени от евентуалния фалит на страната или спирането на плащанията в близкото бъдеще. Повече от половината от запитаните смятат, че излизането на Гърция от еврото е възможно.

В същото време, над 50% от  анкетираните са съгласни със стратегията на правителството при преговорите, а 40% смятат, че предсрочните избори са причинили проблеми на страната.

СИРИЗА продължава да има значителна преднина в предпочитанията на гласоподавателите и води с 12,2% пред Нова демокрация.

Проучването е проведено от 17 до 20 февруари, участвали са 1008 граждани от всички избирателни райони в страната.

Ето някои от резултатите от проучването:

 

Категории: iefimerida социологическо проучване Grexit фалит европейски партньори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus