Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Намаляват с 570 евро месечните заплати на гръцките депутати

14 Октомври 2015 / 07:10:22  GRReporter
739 прочитания

Не, това не е новият рекламен спот на модния гигант CHANEL. Това е момент от работната обстановка на депутатите в гръцкия парламент. Стилното благополучие, което лъха от този уловен от фотообектива момент ни дава увереност, че народните избранници и избраннички ще преживеят намаляването на заплатите им.
    По решение на председателя на парламента Никос Вуцис (СИРИЗА) от 1 януари 2016 заплатите на депутатите ще бъдат окастрени с 1 процент или с 570 евро за основната им заплата. Наблюдатели отбелязват, че мярката освен финансов има и символичен ефект.
    От мярката все пак ще бъдат изключени тези депутати, които участват в местните органи за самоуправление, уточняват от парламентарния пресцентър.

Категории: гръцки парламент депутати заплати Никос Вуцис CHANEL
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus