Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Напрежение съпътства делото срещу Златна зора

07 Май 2015 / 09:05:02  GRReporter
717 прочитания

Започна вторият ден от дългоочакваното дело срещу Златна зора пред тричленния апелативен съд в съдебната зала на затвора Коридалос, прекъснато на 20 април. Днешното заседание е съпътствано от демонстрации, реакции и сигнали за още пребити.

В залата днес присъстват депутатите Димитрис Кукуцис, Михалис Арванитис, Поливиос Зисимопулос и Евстатиос Букурас, сочени за част от ръководството на престъпната групировка.  Последните двама се бяха явили и през първия ден на делото.

Съдът е прекъснал за малко своето заседание, тъй като един от обвиняемите за убийството на Павлос Фисас – Йоанис-Василиос Комнианос заявил, че не е представляван от адвокат и съдът пристъпи към назначаването на двама служебни защитници. Процедурата бе прекъсната, за да им бъдат връчени назначенията.

Сигнал за побой в затвора Коридалос

Междувременно неизвестен мъж е бил пребит днес сутринта в района на затвора Коридалос. Мъжът е бил откаран с линейка в болница, като все още не е известно кой го е нападнал.

Според източници, жертвата е посочила, че са го помислили за член на Златна зора и затова са го пребили. Според други слухове обаче, помислили са го за анархист и затова са го нападнали.

Междувременно съдът реши процесът срещу Златна зора да бъде отложен за 12 май, но едновременно с това отхвърли исканията за преместването му в друга съдебна зала.

По-конкретно във връзка със смяната на залата председателят на съда Мария Лепениоти заяви, че «ние бяхме извикани тук, за да отсъдим, нямаме наши зали. Щом политическото ръководство ни уведоми, че има подходящо помещение, веднага ще се преместим».

Така до тогава процесът ще продължи в съдебната зала на женското крило в затвора Коридалос, където се провеждат и други дела за участие на обвиняеми по случая с терористичната групировка „Огнени ядра“.

При това положение процесът бе прекъснат отново, а Мария Лепениоти поиска от кмета на Коридалос да бъде представен списък с програмата на общогръцките кандидат-студентски изпити, за да не съвпадне делото с някой от тези дни. Въпреки това тя не изключи вероятността процесът да продължи в съботен ден, или след 14.00 ч., макар че когато това бе предложено от прокурора, в залата настъпи суматоха.

 

 

 

 

Категории: дело Златна зора съдебно заседание Павлос Фисас убийство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus