Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Настаняват имигрантите в Кос на луксозен кораб

13 Август 2015 / 10:08:32  GRReporter
981 прочитания

Министерството по миграционна политика съвместно с префектура Южно Егейско море наемат кораба „Елевтериос Венизелос” на компанията ΑΝΕΚ, за да бъдат настанени в него близо 2 500 бежанци и нелегални имигранти от остров Кос. Предвижда се бежанците и имигрантите да останат на кораба около 15 дни, като през това време ще им се предоставя пълен пансион. Очаква се корабът да акостира на пристанището в Кос в петък.

Възможностите и удобствата на „Елевтериос Венизелос”:

  • Може да превозва 800 леки автомобила.
  • Разполага с 1 600 легла и има възможност да посрещне до 2 500 души 

  • В ресторантите му могат да се нахранят едновременно над 1 000 души, 420 в ресторанта и 600 души на самообслужване.

  • Това е пасажерски кораб Ice Class.

  • Разполага с четири двигателя и пет електродвигателя.
  • „Елевтериос Венизелос” може да плава като ферибот по вътрешни и международни линии, може да се използва като круизен кораб, като плаващ хотел, може да бъде дори конгресен център. Има сертификат за плавания до САЩ и Южна Африка. 

Междувременно днес сутринта към 8.00 ч. в пристанището на Пирея е акостирал фериботът Blue Star 2, превозващ 1 800 души на борда, от които близо 1 100 нелегални имигранти.

 

 

Категории: бежанци нелегални имигранти остров Кос луксозен кораб ферибот Blue Star 2
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus