Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Не подценявайте Танаси Кокинакис

06 Януари 2015 / 11:01:40  GRReporter
2763 прочитания

2015 започва с радостна новина за почитателите на Григор Димитров - той, заедно с партньора си Танаси Кокинакис успяха да победят с тайбрек (6:3, 3:6, 10:8) съперниците си Жереми Шарди и Лукаш Кубот. Летящият старт е и за далеч по-слабо известния Кокинакис, който участва на турнира с wild card. “Почитателите на тениса в Австралия ме познават добре, тъй като в категорията junior имам доста успешна кариера, както у дома, така и в чужбина. Напоследък и телевизията започна да се занимава с мене, така че името ми не е непознато”, казва Танаси за себе си.

    И наистина, Кокинакис има два големи финала зад гърба си - на US Junior Open 2013, където отстъпва първото място на великолепния хърватин Борна Чорич и на Australian Junior Open 2013, където губи от нашия стар познайник Ник Киргиос. Също през 2013 звездната двойка млади австралийски тенисисти от гръцки произход Ник Киргиос и Танаси Кокинакис печелят младежкия турнир на двойки в Уимбълдън.
    “Роден съм в Аделаида, баща ми Трифонас е от Пилия, а майка ми Панайота от Аркадия в Пелопонес. Запалих се по тениса покрай брат ми Панайотис, който беше страхотен играч, но се отказа от професионалния тенис, за да продължи следването си. Още от малко дете го гледах как играе и така тенисът стана любимият ми спорт”, спомня си Танасис, който вярва, че блести със собствения си блясък и не отстъпва по нищо на Ник Киргиос.
    “За да стигне един спортист високо, той трябва да има безусловната подкрепа на семейството си. Това важи и за Танаси. Нашето семейство е до него. Помагаме му, подкрепяме го, но се опитваме да го държим здраво стъпил на земята”, подчертава бащата Трифонас Кокинакис. В момента Танаси е на 149-то място в Световната ранг-листа при мъжете, но маршалският му жезъл скоро ще го отведе далеч напред.
    Следващите съперници на Димитров и Кокинакис са третите в схемата Роберт Линдстед и Марчин Матковски.

 

Категории: Танаси Кокинакис Григор Димитров Ник Киргиос тенис турнира в Брисбейн световна ранг-листа при мъжете състезания на двойки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus