Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Отвлякоха бизнесмен в Солун

27 Октомври 2008 / 12:10:41  GRReporter
1267 прочитания

55-годишният Георгиос Айвазоглоу бе отвлечен вечерта в петък близо до дома му в солунското предградие Ореокастро. Бизнесменът е собственик на две автокъщи за коли и камиони. В деня на отвличането заедно със сина си и още един техен роднина се е намирал в едната от автокъщите в квартал Менемени. Вечерта Айвазоглу не си е тръгнал с близките си, а им е казал, че ще остане, защото има още работа.
По-късно не се е прибрал у дома си в Ореокастро. В събота сутринта съпругата му с по-малкия им син отишли да го потърсят в автокъщата, където намерили единствено колата му, но не и него. Веднага се обадили в полицията, за да съобщят за изчезването. На обед в същия ден, големият син получил анонимно телефонно обаждане от уличен телефон и чул записано съобщение, на което разпознал гласа на баща си.
„Илия, аз съм добре. Намирам се в чужбина. Намери 400 000 евро, защото иначе ще се случи нещо лошо. Не забърквай полицията, защото ще ни направят нещо лошо. Ще ти се обадя пак.” Връзката прекъснала и синът на 55-годишния бизнесмен, който се бил отправил към Атина, директно се върнал обратно в Солун.
Според информация получена от близките на отвлечения, в последно време към него били отправени заплахи за живота му. Полицията работи по версията, че похитителите са от кръга на хората, с които Айвазоглу си е сътрудничил.
Преди известно време непознати подпалили колата му, която се намирала на паркинга пред дома му в Ореокастро, но тогава семейство Айвазоглу не обърнали достатъчно внимание на случилото се.
Бизнесменът и неговите двама синове се занимават с търговия на коли и с покупко-продажба на недвижими имоти из цяла Гърция. Наскоро семейството основало нова фирма за недвижими имоти в Атина и затова често им се налагало да пътуват до столицата. В миналото Айвазоглу е бил представител на голяма и известна германска фирма за коли, но впоследствие се отказал от тази дейност.
Припомняме, че само преди два месеца бяха открити похитителите на друг бизнесмен, който бе отвлечен тази година в Солун. Георгиос Милонас – председателят на Федерацията на индустриалците в Северна Гърция и генерален директор на алуминиевата компания "Алумил", беше отвлечен от въоръжени лица на 10 юни пред дома му, а похитителите поискаха сумата от 30 млн. евро, за да го освободят.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus