Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Арестуваха трима българи за фалшифициране на дебитни карти

30 Ноември 2008 / 11:11:44  GRReporter
1691 прочитания

            Гръцката полиция арестува в петък трима българи, замесени в българо-румънска престъпна мрежа за фалшифициране на дебитни карти. Полицията ги задържала на централния атински площад Омония и открила у тях девет фалшиви дебитни карти. Те били изготвени с откраднати данни по време на теглене от автомат от нищо неподозиращ клиент в началото на ноември в атинския квартал Илион. С фалшивите дебитни карти са изтеглени огромни количества евро от различни атински банки, но и от банка в бразилския град Сао Паоло. 


            Случаят е само един епизод от масираната акция на гръцката полиция в сътрудничество с Интерпол и Европол за неутрализирането на голяма българо-румънска мрежа за сканиране на данните на истински дебитни карти и клонирането им върху фалшиви. Мрежата действала не само в Гърция, но и във Великобритания и Бразилия. Двама румънци бяха задържани за фалшифициране на дебитни карти, чиито данни сканирели от истински през август в квартал Никея. С тях те изтеглили 33 200 евро и се опитали без успех да изтеглят още 127 000 евро.


            Вчера сутринта още двама румънци бяха задържани на международното летище „Елефтериос Венизелос”, които се връщали от Лондон с 328 фалшиви дебитни карти с откраднати данни от различни британски банки. Според гръцката полиция седалището на мрежата е във Великобритания и фалшифицирането на дебитни карти взема много големи размери.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus