Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Отвлякоха корабен магнат за откуп

12 Януари 2009 / 09:01:40  GRReporter
1802 прочитания

            Неизвестни лица отвлякоха пред къщата му в атинското морско предградие Кавури корабният магнат Периклис Панагопулос. В 8,40 часа бизнесменът излизал от къщата си, за да отиде на работа с мерцедаса и личния си шофьор, когато трима души с маски преградили пътя, счупили стъклата на луксозния автомобил и принудили Панагопулос и шофьора му да слязат от него. Отвличането наблюдавал работник от съседен строеж, който първи се обадил в полицията и в момента продължава да дава показания пред службата за сигурност в областта Атика.


            Малко по-късно похитителите изоставили шофьора с вързани ръце в съседния квартал Коропи и заминали в източна посока. Преди да си тръгнат му казали, че на Панагопулос няма да му се случи нищо лошо, просто искат откуп. До момента обаче престъпниците не са се свързали със семейството му и не са поставили никакви условия за размера на откупа и за начина на получаването му. Въпреки това полицията наистина смята, че става дума за криминално престъпление, а не за тероризъм. Заедно с шофьора престъпниците изоставили мерцедеса на Панагопулос, един закрит камион, с който преградили пътя и още една кола, в която пътувало подкрепление. Камионът и втората кола са били без регистрационни номера, най-вероятно крадени.


            74-годишният Периклис Панагопулос има сериозен здравословен проблем и му предстои операция в САЩ. През миналата година се оттегли от активния бизнес. Има славата на патриарх на гръцките круазиерни екскурзии. В края на 80-те години с успех започва да се занимава с пътнически воден транспорт и през 1992 година основава компанията Attica. През 1999 година купува втора компания за морски транспорт, която преименува на Blue Star Ferries. През 2008 година продаде и двете компании на Marfin Investment Group за рекордната за гръцката действителност сума от 286 милиона евро.


Това е първото отвличане на бизнесмен в област Атика. Миналата година жертва на отвличане стана солунският бизнесмен Георгиос Милонас.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus