Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

40 милиона евро откуп за отвлечения корабен магнат

13 Януари 2009 / 09:01:49  GRReporter
832 прочитания

            40 милиона евро са поискали похитителите на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, който беше отвлечен вчера сутринта пред дома си в крайморското предградие Кавури. Сумата е била съобщена на шофьора му, когото престъпниците изоставили вързан малко след отвличането. Похитителите били трима, имали качулки и маски на главите си, били въоръжени с калашници и говорили на прекрасен гръцки език. Гръцката полиция продължава да смята, че те са обикновени криминални престъпници, но не изключва и възможността да са свързани с някоя от ултралевите терористични организации в страната.


            Колеги на Панагопулос разказват, че възрастният бизнесмен още от есента е започнал да получава телефонни заплахи, като до момента на отвличането те говорят за 4 или 5 обаждания. Въпреки предупрежденията да бъде внимателен, Пеликлис Панагопулос не искал специална охрана. Това не е първият път, когато заможният бизнесмен получавал заплахи, това му се е случвало и преди години, а през 2003 година той собственоръчно открил взривно устройство под автомобила си, който бил паркиран пред къщата му в Кавури. Устройството било обезвредено по-късно от полицията.


            Семейството на отвлечения е силно разтревожено и поради факта, че Панагопулос страда от рак на костите и трябва да поема няколко вида лекарства всеки ден. Прекъсването на медикаментозното лечение може да има фатални последици за живота му. Бизнесменът е преживял няколко операции и трябва да спазва и определена хранителна диета, за да не се влоши здравето му. Отвлеченият се е готвел в следващите дни да замине за САЩ, за да се подложи на нова хирургическа интервенция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus