Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Големите гръцки индустриалци обмислят да напуснат страната

14 Януари 2009 / 13:01:33  GRReporter
1672 прочитания

            Големите гръцки индустриалци обмислят да напуснат страната и да ръководят бизнеса си от чужбина след зачестилите напоследък отвличания и общата несигурност в страната. Става дума за елита на гръцкия бизнес, за хора не само богати, но и интелигентни и сводолюбиви, за граждани на света, които не са съгласни да живеят в страх и в охранявани бункери. Новината за отвличането на корабния магнат Периклис Панагопулос предизвика силна тревога сред този кръг хора, които веднага се обърнаха към охранителните фирми и за два дни сключиха рекордно скъпи договори за охрана. В изявления пред медиите много представители на едрия бизнес обаче категорично заявиха, че не са съгласни някой да им налага да живеят по начин, който не им харесва.


            Отвличането на Панагопулос е третото показно отвличане в Гърция само за 6 месеца. В началото на декември от къщата му в богатото предградие Вари бе отвлечен известен кардиолог, който все още не е открит. Полицейски източници твърдят, че са оптимисти за разрешаването на случая с кардиолога, но отказват да издават подробности. Преди няколко месеца на път за вкъщи в Солун бе отвлечен собственикът на „Алумил” Георгиос Милонас. Семейството му плати 10 милиона евро откуп и бизнесменът се завърна вкъщи. По-късно полицията откри похитителите му и ги вкара в затвора. Милонас обаче успя да си върне само 4 милиона евро от платения откуп, останалите 6 милиона са изчезнали безследно. Солун има "традиция" в отвличането на бизнесмени, в Атина обаче досега това не се беше случвало. 


            Междувременно стана известно, че откупът за Периклис Панагопулос вече нарастна на 100 милиона евро. Похитителите притискат близките му, поради лошото здравеословно състояние на бизнесмена, който страда от рак на костите, има диабед и е прекарал сърдечна операция. Също така стана известно, че семейството му само преговаря с похитителите и не допуска полицията да случая. Органите на реда са се заели с издирването на следи около къщата на жертвата, с разпитите на свидетели и с огледите на обгорелите и изоставени коли на похитителите. Тъй като престъпниците са носили три автомата Калашников, се смята че те са чужденци или смесен екип от гърци и чужденци.


            В последните 24 часа още две убийства в Атина шокираха гръцкото общество. Един египтянин от гръцки произход, осъден на доживотен затвор за трафик на наркотици бе отвлечен по време на полагащата му се отпуска и по-късно намерен мъртъв, а собственик на автокъща, грък от бивша съветска република също бе намерен убит. 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus