Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Освободиха отвлечения собственик на кораби

20 Януари 2009 / 10:01:41  GRReporter
735 прочитания

            Със щастлива развръзка приключи поредният трилър с отвличане на голям бизнесмен в Гърция. 74-годишният Периклис Панагопулос, собственик на кораби и един от най-богатите хора в страната бе отвлечен на 12 януари на тръгване от къщата си и тази нощ бе освободен срещу рекордния за гръцките стандарти откуп от 30 милиона евро.


            Според официалното съобщение на полицията бизнесменът е бил открит около 1 часа през нощта от полицейски патрул в индустриалния район на предградието Аспропиргос. Периклис Панагопулос седял на пейка на пътя, близо до паркинг когато го доближила полицейската кола, разпознала го и го завела в полицейското управление. Панагопулос поискал сам да се обади на съпругата си и да й съобщи, че е свободен и в добро здравословно състояние. От полицейското управление го закарали с кола до мястото на срещата със съпругата му Катерина, която сама го откарала вкъщи. Там го очаквал семейният лекар, който преценил, че бизнесменът се чувства добре и не се налага лечение в болница.


            Откупът, който не се съобщава официално, но медиите говорят за 30 милиона евро е бил предаден на похитителите в понеделник в ранния следобед. Похитителите са поискали от съпругата му първо да отдалечи полицията от дома си, което тя е изпълнила. След това са й наредили да се качи на колата заедно със шофьора на Панагопулос и да тръгнат в посока, в която им кажат. За да се уверят, че нямат „опашка” похитителите много пъти сменяли посоката на движението и в крайна сметка парите били оставени в изоставено място в областта Виотия. Полицията открива съвпадение в начина, по който е взет откупът за Панагопулос и за отвлечения няколко месеца по-рано в Солун Георгиос Милонас.


            От полицията са оптимисти, че ще открият похитителите на Периклис Панагопулос и припомнят, че досега извършителите на всички отвличания в Гърция са разкрити и заловени. 74-годишният Панагопулос се очаква да даде показания пред следователите днес.


            В Солун вчера бяха заловени двама албанци на възраст 23 и 25 години, а трети техен сънародник се издирва от полицията за връзка с отвличането на солунския бизнесмен Георгиос Айвазоглу. Айвазоглу бе отвлечен през октомври и след 4-дневно пленичество бе освободен срещу 400 000 евро откуп.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus