Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Наближава краят на блокадата

26 Януари 2009 / 18:01:05  GRReporter
1775 прочитания

Днес в 18,00 часа е поредната среща на Националната комисия на стачкуващите фермери с министъра на аграрното развитие Сотирис Хадзигакис, на която двете страни трябва да се уточнят как да се разпределят обещаните от правителството 620 милиона евро. „не може и дума да става да се надвиши тази сума, но можем да обсъдим как да я разпределим по-ефективно”, заяви министърът. Той подчерта, че има голямо недоволство сред останалите обществени групи заради фермерската стачка и финансовата помощ за стачкуващите. От своя страна фермерите искат да получат гаранции, че финансовата помощ наистина ще отиде в селските стопани, а също и кои производители какво ще получат.

Очакванията за изхода от днешната среща са оптимистични, но до края й тракторите ще останат по пътищата. Магистралата Атина-Солун остава блокирана на няколко места, също и старата магистрала Атина-Солун. Движението става по второстепенните пътища, но е силно затруднено. Граничният пункт Кулата-Промахон продължава да е затворен, като фермерите позволяват преминаването само на тирове, които превозват пресни продукти. Затворени са и граничните пунктове Илинден-Ексохи и Кипи-Ипсала. Фермерите от Килкис са блокирали и граничните пунктове с Македония при Евзони и Дойран, но периодично ги отварят, за да не се образуват задръствания и колони.

Втората по големина магистрала в Гърция Егнатия продължава да е затворена, като тракторите са се разположили на няколко места по продължението й. От днес в стачката се включват и селските стопани от Пелопонес, които ще затворят магистралата Атина-Патра в района на Коринт и така ще откъснат полуострова от останалата част на Гърция. Фермерите на остров Крит продължават да държат затворен пътя Хания-Ретимно.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus