Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцката полиция разби мрежа за детска порнография

27 Януари 2009 / 13:01:24  GRReporter
1672 прочитания

            Голям канал за детска порнография в интернет разби гръцката полиция в съвместна акция с Интерпол. Органите на реда арестуваха 24 души в Атина и Солун, 11 от които бяха предадени веднага на прокурора и ще бъдат осъдени в рамките на 24 часа, а срещу останалите 13 е започнало разследване.  Акцията е продължила три месеца и при обиските са намерени порнографски видеоматериали дори с малки бебета на по 6 месеца. Сред арестуваните е и един архимандрит, който работи в църква на полуостров Пелопонес, но е арестуван в Атина.


            По следите на интернет педофилите попада първо градската полиция в Лондон, която чрез Интерпол иска съдействие от гръцката. След прокурорско разрешение са проследени следите в интернет на 137 гърци. От тях са засечени 35 посетители на забранени сайтове, които и „качвали” в тях порно материали с деца. В крайна сметка те били и арестуваните 24 души, които просто влизали в тези сайтове от повече от един адрес.


            Полицията е иззела 28 твърди диска, 8 преносими компютри, огромно количество дискове с обща вместимост 28 000 гигабайта, всичките пълни с детска порнография. За момента полицията смята, че записът на винеоматериалите е ставал извън Гърция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus