Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Ще се изясни ли случаят на изчезналия Алекс?

28 Януари 2009 / 12:01:47  GRReporter
1949 прочитания

В петък ще излезе съдебното решение срещу виновните, които са замесени в убийството на 11-годишния Алекс от Верия.


 


Преди три години - на 3 февруари 2006 г., малкият Алекс не се прибира у дома си във Верия. Той изчезва мистериозно в седем часа следобед от централна улица на града. Портрети на момчето са разлепени из целия град и из цялата страна, а със случаят се заема и репортерката-детектив Ангелики Николули. Тя е водеща на телевизионното предаване „Светлина в тунела”, което се занимава с издирването на изчезнали хора. За Алекс съвсем скоро научава цялата страна и всички изтръпват пред екраните на телевизорите, когато започват разкритията.


 


На 2 юни 2006 г. полицията започва да копае зад кметството в града. Казват на родителите на Алекс, че пет деца са признали, че са убили техния син. Кошмарът за Натела – майката на Алекс още не е приключил, а това престъпление извършено от деца потриса цяла Гърция.


 


Прокурорът Никос Карамоленгос предложи обвинението срещу петте деца да бъде променено от „преднамерено убийство” на „нанасяне на тежка телесна вреда”. Адвокатът Питагорас Иеропулос заяви пред съда точно обратното - че „непълнолетните са планирали убийството на Алекс”. Той е убеден, че петте деца – две гърчета, две от Албания и едно от Румъния, са убили Алекс като са го хвърлили от стълбите на площада пред Кметството. И дори да не е издъхнал след падането, по-късно това се е случило. „Съществуват отсъдени случаи на убийства, когато жертвите почиват 15 месеца след атаката срещу тях.”


 


Прокурорът Никос Карамоленгос приема, че Алекс е бил гонен и ударен от децата. После те са го пренесли в изоставена къща зад кметството, където са го оставили без да се уточнява дали е бил ранен или мъртъв. От този момент нататък никой не знае какво се е случило, според твърдението на прокурора.


 


Г-н Карамленгос в изявлението си не приема сценария, че два дни по-късно децата са пренесли трупа на Алекс с количка в реката. Затова той поиска от прокурора на Верия да проучи дали съществуват доказателства срещу петте деца или срещу някой възрастен – най-вече срещу дядото на едното от двете гърчета, че е изоставил безпомощно детето да умре в изоставената къща.


 


„Разочарована съм. Как искате да се чувства една майка, чието дете са го убили?” каза Натела, майката на малкия Алекс, пред вестник Та Неа.


 


След последното заседание на съда, което продължи три часа, се изкоментира, че изявлението на прокурора „преобръща всичко” и „се връщаме в началото на случая”, въпреки че са минали четири месеца от началото на делото и са изслушани 98 свидетели.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus