Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Полицията разполага с ДНК от „Революционна борба”

01 Февруари 2009 / 08:02:35  GRReporter
1657 прочитания

            Гръцката полиция разполага с генетичен материал на член на терористичната организация „Революционна борба”, което дава надежда за скорошен успешен удар срещу нея. Организацията се прочу в целия свят, след като през януари 2007 година атакува с противотанкова ракета сградата на американското посолство в Атина. Извършителите на атентата все още са неоткриваеми. През декември терористите извършиха още две нападетия – стреляха по автобус на силите за борба с масовите безредици, за щастие без жертви и нападнаха полицейски патрул в Екзархия и раниха тежко 21-годишния полицай Диамантис Мадзунис, който все още се лекува в болница.


            В лабораториите на полицията се съхранява фас, намерен на мястото, където бе прострелян Диамантис Мадзунис и отпечатъци по ръчна граната от мястото, където бе атакуван автобусът на силите за борба с масовите безредици. Генетичният материал от двете находки съвпада и очевидно принадлежи на член на „Революционна борба”. Според информация на неделното издание на вестник „Вима” полицията е съсредоточила разследването в три квартала на Атина – централните Кипсели и Екзархия и студенския Зографу. Висш офицер признава пред изданието, че нападението срещу Мадзунис би могло да се избегне, ако полицията не бе скрила, че срещу автобуса е стреляно и с 9-милиметрово оръжие МР5, с което се знае, че разполага „Революционна борба”.


            Междувременно от Министерството на вътрешните работи съобщиха, че разследването на терористичната организация ще се поеме от двама експерти по борба с тероризма, които са изиграли решаваща роля в неутрелизирането на „17 ноември”.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus