Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

„Революционна борба” удари отново

03 Февруари 2009 / 11:02:18  GRReporter
1650 прочитания

            Тази сутрин в 4,15 часа полицейското управление в атинското предградие Коридалос бе нападнато от терористи, които ожесточено стреляха по сградата и хвърлиха ръчна бомба. Нападателите са били между 3-ма и 5 души. До момента са намерени поне 6 куршума, за щастие ръчната граната не е избухнала. Нанесени са значителни материални щети на управлението, полицаите се отърваха без жертви.


            По-късно непознат глас позвънил в журналистическата организация „Ламбракис”, издател на вестниците Та Неа и Вима и един от най-големите акционери на телевизия Мега и съобщил, че отговорността за нападението поема организацията „Революционна борба”. Полицията обаче разследва внимателно обаждането, тъй като не е в стила на терористите от „Революционна борба” да поемат отговорност по телефона. В стила на терористите е да поеме отговорност дни след нападението чрез писмен позив, оставен анономно в някоя редакция.


            Всички останали черти на атаката обаче носят подписа на „Революционна борба”. Куршумите, намерени на местопрестъплението са от 9-милиметров полуавтоматичен пистолет МР5, който е използван и при други нападения на същата организация. Случаят е поет от службата за борба с тероризма, която е обезвредила ръчната бомба. „По чудо не жалим жертви днес. Полицаят, който е бил на пост е изпълзял от караулката, за да се измъкне невредим”, съобщи кметът на Коридалос Ставрос Касиматис.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus