Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Увеличават се продажбите на наркотици в интернет

08 Февруари 2009 / 11:02:57  GRReporter
2143 прочитания

                Гръцката служба за борба с наркотрафика предупреждава за растящата опасност от така наречените аптеки в интернет, където е много лесно човек да се снабди с наркотични вещества. Както се отбелязва в доклада на службата за 2007 година, увеличава се заплахата от медикаменти, които съдържат ограничено количество наркотик и психотропни вещества и които спокойно могат да се поръчат и получат чрез интернет. Търговците на наркотици в цял свят вече са разработили канали за продажбата им в глобалната мрежа, на които жертва стават все повече млади и непълнолетни деца.


                Съгласно същия доклад ситуацията с употребата на наркотици в Гърция е много сложна. За последния месец на 2006 година над 10 000 гърци на възраст между 15 и 64 години са си инжектирали наркотик. В страната се увеличава рязко употребата на кокаин, което е общоевропейска тенденция. За последните 10 години употребата на този вид наркотик се е увеличила три пъти. В Гърция най-често от свръхдоза умират мъжете, а в голямата си част смъртните случаи са на гърци, а не на чужденци – 93,26%. От 178 смъртни случая през 2007 година 172 се дължат на употребата на хероин. 43 смътрни случая са регистрирани в Атина, 57 в Солун и останалите 78 са из цялата страна.


                Службата за борба с наркотрафика предупреждава, че употребата на наркотици уврежда шофьорските реакции и орез 2007 година в Гърция са станали 23 тежки пътни произшествия поради употреба на наркотици. Съветват жените да са наясно с различни упойващи вещества, които се използват от евентуалните насилвачи и които нямат вкус, цвят и мириз и не могат да бъдат различени от храната или питието.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus