Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Тест за психически отклонения ще дават полицаите

10 Февруари 2009 / 13:02:52  GRReporter
1928 прочитания

            Днес се създава специална комисия психолози, която ще издава сертификати за психическо здраве на органите на реда след зачестилите инциденти в Атина. Това съобщи в парламента заместник-министърът на вътрешните работи, отговорен за обществения ред Христос Маркоянакис. Засега комисията ще се заеме само с полицаите, които служат в Атина, но предстои създаването на подобни комисии и в Солун и в другите големи гръцки градове. Заместник-министърът съобщи още, че не е изключено да се премине и към окрупняване на някои по-малки полицеиски управления.


            Решението за създаване на комисия от психолози се взима по-малко от седмица, след като полицай със страхова невроза и с медикаментозна терапия срещу депресия стреля два пъти по бодигард пред къщата на американския посланик в Атина. Тогава се оказа, че американското посолство на три пъти сигнализирало на гръцките власти, че полицаят има странно поведение, но гръцките власти не реагирали. Проблемът обаче за недостатъчната психологическа подкрепа и работа сред гръцката полиция застана с пълна сила пред обществото веднага след нелепото убийство на 16-годишния Алексис Григоропулос, който издъхна от полицейски куршум.


            Тази нощ още един полицай бе арестуван, тъй като стрелял без да има право на това. Инцидентът станал в района на хотел "Президент" в центъра на Атина около 2 часа през нощта. Полицаят, който не бил на смяна влязъл в словесни пререкания с граждани и за да  ги сплаши, извадил пистолета си, който няма право да носи, когато не е дежурен и стрелял във въздуха. Веднага бил откаран в ареста и още в рамките на днешния ден ще даде показания пред прокурор. Както grreporter.info вече писа, в 50-хилядната гръцка полиция работят само 5 психолози, а седем от всеки 10 полицаи не отговарят на психическите условия за носене на оръжие.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus