Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Избягаха с хеликоптер от затвора

22 Февруари 2009 / 10:02:11  GRReporter
1754 прочитания

Известният гръцки гангстер Василис Палеокостас и албанският му съучастник Алкет Ритзай успяха да избягат от строгоохраняваното крило на затвора „Коридалос” днес в 15,30 часа. По достоен за Холивуд начин хеликоптерът се приближил до мястото за разходки на затвора, където изскочили двамата затворници. Спуснал им стълбичка и двамата необезпокоявани се качили по нея. Едва тогава на дворчето излезли надзирателите и започнали да стрелят по хеликоптера, който отлетял безпрепятствено. По непотвърдена информация на zougla.gr заедно с тях са избягали и двама други затворници.


            Малко по-късно хеликоптерът се приземил в района на атинското предградие Капандрити, пътниците в него слезли и се качили на чакаща ги там кола, а машината изоставили. По-късно полицията открила и пилота на хеликоптера, който също бил зарязан с чувал на главата. Според собствените му показания той бил отвлечен и принуден да извърши полета. Интересно е да се припомни, че на 4 юни 2006 година същите двама престъпници успяха да избягат от същия затвор по абсолютно същия зрелищен начин. Явно гръцката полиция не си е била научила добре урока от 2006 година, а както е известно съдбата ни поднася един и същи урок до тогава, докато го научим.


            Защо двамата опасни престъпници са оставени сами в дворчето за разходки? Как е възможно хеликоптерът да се приближи на два-три метра до тях и нито един надзирател да не го види? Тези и още много въпроси чакат отговор от представителите на гръцката полиция.


            Василис Палеокостас е по-големия брат на другия прославен гръцки гангстер Никос Палеокостас, който също е осъден по няколко дела и излежава присъда в Коридалос. Василис е главният обвиняем за отвличането на бизнесмена Георгиос Милонас, за чието освобождаване бяха платени 10 милиона евро. След залавянето на Палеокостас на семейството бяха възстановени едва 4 милиона, останалите 6 полицията издирва и до днес.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus