Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Мистериозната госпожа Александрова

25 Февруари 2009 / 16:02:31  GRReporter
1893 прочитания

            Усилията на гръцката полиция се съсредоточават около самоличността на русата дама, на видима възраст 35-40 години, чужденка, най-вероятно албанка, която е ключовата фигура в бягството на двамата най-опасни гангстери в Гърция – Василис Палеокостас и албанския му съподвижник Алкет Резай. Полицията е впечатлена от хладнокръвието и безстрашието, с което жената лично ръководила операцията и говори за престъпен ум и силен характер от ранга на самите Палеокостас и Резай.


            Дамата се появила преди няколко седмици в частната самолетна компания Interjet, представила се с името госпожа Александрова и се легитимирала с паспорт, който в последствие се оказал фалшив. На няколко пъти тя наела хеликоптер до планинското курортно градче Арахова като обяснила на компанията, че има любовник, с който се среща там и използва хеликоптер, за да прикрие следите си пред ревнивия си съпруг. Между нея и служителите на компанията се установили отношения на доверие като между редовен клиент и място, където се предлага добро обслужване.


            В деня на бягството госпожа Александрова отишла в Interjet заедно с мъж, когото представила като съпруг. Както винаги наела хеликоптер за Арахова. Малко след излитането, обаче на пилота му станало ясно, че става дума за друг тип полет. Двамата пътници седели на задните седалки и малко след излитането Александрова опряла ръчна граната във врата на пилота и му заповядала да кара към затвора „Коридалос”. През цялото време говорила по мобилния си телефон и изпращала и получавала текстови съобщения. Когато стигнали до затвора, тя заповядала на пилота да се приземи на съвсем конкретно място на покрива му.


            Оттук нататък действията й наподобяват холивудски екшън. Русата жена сама слиза от хеликоптера, чиито двигатели нито за секунда не спират да работят. Силният вятър от перките й пречи да пази равновесие, но тя действа бързо и ловко. Завързва въжена стълба са единия крак на машината и пуска края й някъде надолу. След около 20-тина секунди по стълбата се появява Алкет Резай и влиза в хеликоптера. Василис Палеокостас закъснява с около 30-40 секунди и Александрова му извиква: „Васили, по-бързо!”. Появява се и Палеокостас и също влиза в хеликоптера. Жената остава сама на покрива. Чуват се първите изстрели на охраната. Тя не се смущава, а развързва въжената стълба от крака на хеликоптера. Бави се около 20-тина секунди. Един от куршумите уцелва машината. Чува се гласът на Резай: „Бързо, бързо!”. Жената се качва в хеликоптера и той успява да излето точно когато първият надзирател стига до покрива.


            Всички тези подробности разказва пилотът на следователите. Според тях жената е говорила по телефона със самия Резай, който използвал ръчен часовник, който е и мобилен телефон. Полицията няма яснота коя е русата жена. Показва на пилота снимки на 4 жени, които в миналото са имали връзки с Резай и на две, които са били близки с Палеокостас, но пилотът не я разпознава сред тях. Това, което органите на реда предполагат е, че Александрова всъщност е етническа албанка, която поддържа връзка с Алкет Резай. При проверката на жените, които са ходили на свижданията с двамата рецидивисти се оказа, че повечето от тях са използвали фалшиви документи за самоличност.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus