Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Екологична столица на Европа

03 Октомври 2007 / 08:10:13  GRReporter
1307 прочитания

            Атинският кмет Никита Какламанис предложи да се създаде институцията „екологична столица на Европа” по подобие на културната столица на Европа. Целта на тази идея е да се повдигне обществената чувствителност по въпросите на опазването на околната среда, да се дискутират открито начините за избягване на замърсяването на природата, да се обсъждат феномени като глобалното затопляне, да се търсят алтернативни източници на енергия.


            Никита Какламанис е изпратил писмо с предложението си до президента на Европейския парламент Ханс Пьотеринг, до председателя на Европейската комисия Хосе Мануел Барозо, както и до кметовете на 27-те столици на страните-членки на Европейския съюз. „Целта на институцията е да напомня на гражданите, че те не могат да се държат като последни консуматори на природната и че трябва да я предадат на следващите поколения в по-добро състояние, отколкотоса я получили”, се казва в писмото.


            Кметът на Атина вижда в това предложение и начин да се обвържат жителите на големите градове в дискусии за толкова болни въпроси като обработването на боклуците, решаването на проблема със задръстваниеята, мотивирането за използването на алтернативни източници за енергия, създаването на големи градски паркове.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus