Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Кървав инцидент в магазин на „Германос”

13 Март 2009 / 16:03:34  GRReporter
1689 прочитания

            Бременна служителка загина от куршум при престрелка между обирджии и полицай в магазин от веригата „Германос” в атинския квартал Виронас. Нещастната жена на 32 години била касиерка в магазина. Крадците влезли и искали да оберат касата, в която в този момент имало едва ... 300 евро. Служителката отказала да даде парите. В магазина имало още двама служители и четирима клиенти, единият от които бил полицай, но не на служба в момента. Той бил в магазина, за да си смени мобилния телефон.


Като усетил какво става, полицаят се намесил, за да предотврати обира. Тогава единият от двамата крадци извадил пистолет и започнал да стреля. Единият от куршумите улучил бременната жена в гърдите. Полицаят също извадил пистолет и стрелял три пъти по крадците. Единият от тях успял да избяга. Другият бил улучен от трите куршума и паднал на около 150 метра от магазина. Полицаят не го гонил, тъй като останал в магазина да помогне на ранената служителка.


И двамата ранени били откарани веднага в болница. Момичето издъхнало малко по-късно, а раненият крадец се оказало, че е албанец, на 23 години. В него е намерено и едно от оръжията, с които е стреляно по време на обира.Днес ще се извърши аутопсия на убитата Анастасия Гини, след което ще се направи и балистична експертиза на куршума, за да се уточни как точно е изстрелян смъртоносният изстрел.


Това е вторият инцидент с полицай извън служба, който се намесва при обир. Миналата седмица цивилен полицай загуби живота си в опит да предотврати банков обир.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus