Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Забраняват качулките в центъра на Атина

17 Март 2009 / 08:03:15  GRReporter
2753 прочитания

            Гръцкото правителство е на път да обяви за незаконно участието в протестни шествия на хора, които носят качулки или по някакъв начин прикриват лицата си. Това стана ясно след днешното заседание на министерския съвет, посветено на състоянието в затворите и осигуряването на граждански мир. „Предвиждаме поредица от мерки, както за подобряването на положението в затворите, така и за гарантирането на обществения ред”, обяви министърът на правосъдието Никос Дендиас и допълни: „Те ще възпрепятстват употребата на качулки и каквото и да е друго прикритие за лицата. Гражданите не Гърция не се крият зад маски и не се страхуват да покажат лицата си, особено когато протестират”.


            Министърът обяви още, че ще се намали срокът за времено задържане на съмнителни лица, тъй като в Гърция те са два-три пъти повече на брой, отколкото в другите страни от Европейския съюз. Очаква се мярката веднага да освободи значително пространство в гръцките затвори.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus