Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Взрив разтърси най-охраняваната част на Атина

20 Март 2009 / 11:03:43  GRReporter
1305 прочитания

            Точно в 21,30 часа тази нощ на централния атински булевард „Александра” избухна мощен взрив. Като по чудо няма ранени или убити, нанесени са материални щети на съседните сгради и е изгорял паркиран наблизо автомобил. Заради него първоначалната информация беше, че е избухнал взрив, поставен в лека кола. Всъщност взривът е бил поставен в пластмасова торба, завързана до уличен стълб точно срещу входа на Държавната служба за недвижими имоти. Тя се намира в може би най-охраняваната част на Атина, тъй като на 200 метра от нея е Главната дирекция на гръцката полиция, а точно срещу нея – Върховният съд.


            Говорител на полицията уточни, че охраната на Службата е поверена на частна охранителна фирма, докато сградите на Главната дирекция на полицията и на Върховния съд се охраняват от полицията. Охранителят, който в момента е бил на смяна не забелязал никакви съмнителни лица да се навъртат наоколо. Тъй като до момента не са намерени отломки от часовников механизъм от полицията смятат, че бомбата е била взривена с дистанционно устройство. Тъй като не е имало предварително предупреждение за поставения взрив, експертите вярват, че терористите са наблюдавали района и са взривили бомбата в момент, когато наоколо не е имало никакви хора.


            Интересно е да се припомни, че Държавната служба за недвижими имоти бе основният посредник, чрез който Ватопедският манастир е купувал недвижими имоти от гръцката държава. Както grreporter.info  вече писа, британските експерти предупредиха гръцката полиция да засили охраната на лица и институции, които са събрали напоследък негативно обществено внимание. С разследването на инцидента от тази нощ се е заела Службата за борба с тероризма.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus