Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Афганистано-африканска война в центъра на Атина

29 Март 2009 / 17:03:47  GRReporter
1466 прочитания

Истинска война между имигранти от Афганистан и Северна Африка се разгоря вчера в центъра на Атина пред изумените погледи на малцината случайни минувачи, които все още се осмеляват да крачат из района, известен като пиацата на наркотици. Всчко започна в ранния следобед, когато банда мароканци и алжирци ранили с нож един афганистанец и му взели парите. Тогава около 40-50 афганистанци започнали да си отмъщават, на който мароканец се мерне пред очите им. Разбили няколко магазина, собственост на имигранти от Северна Африка, влезли и в жилищни кооперации, където живеели имигранти от Мароко.


            В този момент пристигнала полицията и силите за борба с масовите безредици, които арестували пет души и някак си нещата изглеждали да се поуспокояват. След като си тръгнала полицията, обаче, дошъл редът на мароканците да си отмъстят на който афганистанец се мерне пред очите им. Безредиците в центъра на Атина продължиха до късно през нощта. Според полицията битката е за поделянето на пиацата на наркотици в историческия център на гръцката столица. Наркотиците са “специалност” на афганистанските имигранти, а тези от Северна Африка са специализирани в джебчийството.


            Общо полицията е задържала 19 души, от тях 6 са гърци, а 13 чужденци. В Солун при полицейска акция вчера бяха задържани 67 души. От тях 50 са гърци, издирвани за различни престъпления, а 17 са чужденци с нередовни документи.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus