Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Amnesty International недоволна от разследването за Кунева

31 Март 2009 / 10:03:29  GRReporter
1914 прочитания

            Amnesty International определя разследването на нападението срещу Константина Кунева като недостатъчно подробно и необективно и призовава гръцките власти да свършат работата си професионално. Българката беше нападната на 23 декември пред дома си от двама неизвестни, които заляха лицето й с киселина. Три месеца жената се лекува в тежко състояние в атинската болница "Евангелизмос".

 

            Правозащитната организация е обезпокоена, че първоначалното разследване се съсредоточи в несъществени подробности от личния живот на Константина Кунева и не взе предвид синдикалната й дейност като евентуален мотив за нападението срещу нея. Amnesty International кани всички граждани на Гърция да подпишат отворено писмо до министъра на вътрешните работи Прокопис Павлопулос, което ще му бъде връчено официално на 1 май. Писмото може да се подпише он-лайн в сайта на организацията www.amnesty.org.gr.

 

            В отвореното писмо се настоява министърът да гарантира, че разследването срещу нападателите на Кунева ще се проведе детайлно, непредубедено и обективно. Иска се от гръцката полиция час по-скоро да открие извършителите на жестокото престъпление и да ги предаде в ръцете на съда. Amnesty International иска също така гръцкото правителство да обезщети напълно пострадалата синдикалистка и да гарантира правата на профсъюзните деятели.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus